9 Ekim 2013 Çarşamba

Evden Eve Nakliyat Fiyatları Hakkında

Evden Eve Nakliyat Fiyatları 

nakliyat fiyatları ve analizi
Nakliyat fiyatları

Çoğu insan evden eve nakliyat firmalarını ucuzluğundan dolayı tercih ederler. Bu kişiler nakliyat firmasının koşullarını, hizmet seçeneklerini, sigorta seçeneklerini araştırmadan sadece ucuz diye tercih edebilirler. Fakat nakliyat sonrasında ya da nakliyat sırasında pişmanlık duyabilirler, hatta kesin konuşmak gerekirse duymaktalar. İşte bu pişmanlığın en büyük nedeni önceden bu konu hakkında bilgi sahibi olmamalarından kaynaklanır. Oysaki önceden yapacakları birkaç araştırma bu tür amatör çalışan ve pişmanlığa sebep olan nakliyattan kaçınmaları için yeterli olacaktır. İnternetten yapılabilecek birkaç araştırma hem fiyat konusunda yardımcı olacak hem de nakliyatın nasıl kolay hale gelebileceği konusunda bilgiler verecektir. İnternet üzerinden bu tür bilgileri veren siteler mevcut. Bu tür siteleri ise nasıl
bulabileceğinizi de önceki makalemizde anlatmıştık.
nakliyat fiyatları
Evden eve nakliye fiyatı

İşte bu siteler sayesinde bu konular hakkında önceden bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Ucuz diye, bilgi sahibi olmadan evden eve nakliyat şirketi seçmemelisiniz. Bu siteleri kullanarak fikir sahibi olabilirsiniz. Biraz da ucuz diye tercih edilen evden eve nakliyat firmalarını göz önüne alalım. Diyelim ki 450 TL’ye İstanbul içi veya Ankara içi evden eve nakliyat yapan bir şirket buldunuz ve anlaşma yaptınız. Bir kere bu şirketin tam hizmet vermesini beklemeyin. Çünkü tam hizmet sunan bir şirket 4 taşıyıcı, 1 şoför çalıştırmalıdır. Bu çalışanların maliyeti ise günlük 60-70 TL civarı olacaktır. Yani çalışanların toplam masrafı günlük 300-350 TL’yi bulacaktır. Kamyonun yakıt masrafı ise günlük 60-65 TL olacaktır. Tabi bunun birde ambalaj masrafı çıkacaktır. Ambalaj için de en az 75 TL masraf olacağından bu şirket size 450 TL’ye tam hizmet sunmayacaktır. Profesyonel bir şirket bu fiyata İstanbul içi ya da Ankara içi bir taşıma yapmayacaktır. Çünkü zaten 450 TL’ye sadece çalışan masraflarını ödeyebilecektir. Bu ucuz şirketleri tercih etmeniz durumunda ya eşyalarınız düzgün bir şekilde ambalaj yapılmayacak, ya da ambalaj yapılacak ama eşyaları kamyondan indirmek için ek para istenecektir. Bu da taşınmayı sizin için iyice eziyete dönüştürecektir. Bu şirketle anlaştığınız durumda bu sıraladıklarımızın haricinde başınıza gelebilecek olaylarda vardır. Örneğin eşyalarınız çizilebilir, çamaşır makinenizin, buzdolabınızın, bulaşık makinenizin motorları ya da elektrik aksamları hasar görebilir. Kolileriniz eksik çıkabilir ya da eşyalarınızı kırılmış bir halde bulabilirsiniz. Yani seçtiğiniz ucuz şirket sizi kâr ettirmeyip aksine zarara uğratacaktır. Zarara uğratmasa bile sizi yoracak ve ucuza yaptığınız nakliyatı burnunuzdan getirecektir.
Bu şekilde ucuz evden eve nakliyat şirketi seçmek yerine yapmanız gereken şey çok basittir. İnternet üzerinden arama yaparak nakliyat hakkında bilgi sahibi olmak ve fiyat konusunda fikir edinmektir. Daha sonra ise bu bulduğunuz şirketleri taşınmış olan tanıdıklarınızı referans alarak incelemektir. Peki, tüm bunları yaptınız kararınızı nasıl vereceksiniz? Bu konuda da biraz bilgi vermek istiyorum.

Öncelikle anlaşma yapmadan önce şirketin sizin için kullanacağı taşıma aracını görmelisiniz. Daha sonra evinize gelen kamyondan dolayı hayal kırıklığına uğramayın. Daha sonra ise ambalajlamada kullanılan malzemeleri sorun ve kontrol edin. Ambalajlama eşyalarınızı koruyacak tek şeydir. Eğer taşıma sırasında asansör kullanılacaksa sözleşmeye mutlaka yazdırın. Taşıma sırasında kaç kişi kullanılacağını öğrenin. Anlaşma yapmadan önce mutlaka şirketi yerinde görün. Anlaşmayı imzalamadan maddeleri iyice inceleyin ve ödemeyi mümkün olduğunca iş bitiminde yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder