7 Ekim 2013 Pazartesi

Nakliyatçılığın zorlukları

nakliyatçılar
NAKLİYATÇILAR
Böyle zorlu şartlarda çalışan yatçılar olmasına rağmen rahat çalışan şehir içi ve şehir çevresine taşıma yapan birçok nakliyatçı vardır. Fakat nakliyatçılık da altın kural ne kadar uzaksan o kadar çok paradır. Mesela İstanbul'dan Bursa'ya taşıyacağınız bir işte 100 lira para alacaksanız vana taşıyacağınız bir işte 300 lira para alacaksınız. Mesafe uzadıkça para katlanarak devam eder çünkü mesafe uzun olan nakliyat işlerinde nakliyatçı bulmak çok zordur. Eskiden nakliyatçılar kendi kişisel olarak çalışsa da şuan sistemli bir şekilde açılan firmalar nakliyatçı konusunda hiç sıkıntı çekmeden diyar fabrikalara ve firmalara hizmet vermektedir.
Fabrikalar ve firmalar sistemli çalıştığı için anlaşacak firmalarında sistemi çalışması ister ve bunun için kişisel çalışan nakliyatçılar la anlaşmaya yanaşmaz. Yani iş olmasına rağmen nakliyatçılık da bazen iş sıkıntısı çekebilirsiniz. Ama genelde nakliyatçıları çok yüksek paralar kazanmaktadır fakat bazı zorlukları vardır bu zorlukları size bu makalemizde açıklamaya çalışacağız. Zorluklardan en başında bir malı başka bir yere taşırken onun güvenliğini sağlamak zorunda olduğunuz dur. Arabanızda binlerce dolar ürün olabilir bu ürünlerin hepsi ne aldınız yerden vereceğiniz yere kadar hiç Hiçbir zarar gelmeden teslim etmelisiniz. Bazen sizin ihmalkârlığınızdan bazen de firmaların ihmalkarlığından dolayı kaynaklanan bazı sorunlar çıkabiliyor ve bu sorunlar ürünlerin zedelenmesine ya da yok olmasına sebep oluyor. Tabi ürünler zedelendiğinde veya yok olduğunda bunun üstünden hiç bir zaman firması olan tüm suçu nakliyatçıları atarlar. Ondan sonra yeni bir iş aramanız gerekmektedir ya da büyük paralara altına imza atmak zorundasınız. Çünkü firmalar zedelenen bağlan en azından yüzde 20 sini yüzde 30 unu nakliyatı taşıyan şoförden alır. Tabi bu zedelenme bir kaza sonucu olduysan polisler bilirkişi eşliğinde bu kazanın sizden ne yoksa karşı taraftan mı kaynaklandığı öğrenilir. Eğer sizden kaynaklanıyorsa bu kazanın nakliyatın taşında aracın sorunundan mı yoksa sizin hatanızdan mı kaynaklandığı da göz önüne alınır. Eğer kaza karşı tarafın suçu ise bu paranın karşılanması ise sigorta şirketine kalır. Bazı sigorta şirketleri sizin zararınıza tamamını öderken bazıları ise kazanın sizin suçunuz ise ödemeye bilir.

                da böyle maddesel zararlar ve sorunlar çıkabildiği gibi bir de manevi yönden zararları vardır. Bazen yalnız başınıza saatlerce yolu kilometrelerce yolu açmak zorunda kalabilirsiniz. Bu sizin psikolojimizi ve sosyallerinize kötü yönde etkileyecektir. Ayrıca geride bıraktınız bir ailemiz varsa bu ailemizden ayrı kaldığımız için bir hasret bir özlem duyabilirsiniz. Bu özlemi sizin duyduğunuz gibi sizi bekleyen ailenizle duyacaktır ve onlar için bu iş sizden daha zordur. Eve nakliyat sularımızın bu meslekteki tek şikâyeti arkasında bıraktıkları eşi ve çocuklarıdır çünkü nakliyat yaparken yollarda kaza yapabilirsiniz veya başınıza bir iş gelebilir bundan dolayı geride bıraktığımız aileniz sizden endişe eder ve rahat uyuyamaz. Belli bir yıldan sonra ailenin ve siz bu konuya alırsanız da yine de içimizde bir neden daha iyi bir işim yok ki dediğimiz anlar olacaktır. 
Nakliyatçılık aslında iyi bir iştir ama yeri geldiğinde her mesleğin zorlu şartlar olduğu gibi sizin de zorlu şartlarına olacaktır. Bildiğiniz üzere bir meslek ne kadar zor ise o kadar para vardır ama paranızı harcayacak zamanım olmayabilir. Eğer iyi bir firmada çalışıyorsunuz nakliyatçılık çokta zor olmasa gerek çünkü firmalar sizi nakliyat işine çıkardıktan sonra hafta veya bir aya göre tatil verebiliyor. Bu tatil süresince bazı firmalar sizin paranızda hiçbir kesinti yapmazken bazı firmalar ise küçük miktarlarda kesintiler yapabiliyor.
nakliyatçılar
nakliyatçılar
Nakliyatçılar Yıllarca nakliyatçılık yapmış ağabeylerimizden duyduğumuz kadarıyla eğer bu mesleği 5 10 yıl tutturabilirsiniz ondan sonra zorluklarına alışık belli bir süre sonra emeklerimiz isteyip biriktirdiğiniz para ile iyi bir yaşam sürebiliyorsunuz. Bu emeklilik sürecinde bazı firmalar sizi tecrübeli olduğunuz için masa başındanakliyatçıları kontrolü sağlamak amaçlı işe alabilir. Masa başı işe siz alışkın olmasanız da bu ise şükredeceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder